Anti-vries, een winterwandeling

winterwandeling
winterwandeling

West-Friesland – Van ‘buiten’ word je beter. Een frisse neus halen en het winterse Streekbos ontdekken? Ga dan mee op pad met twee IVN-gidsen. Verzamelplaats is het IVN in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Laarzen aandoen is wel zo handig voor deze wandeling voor volwassen deelnemers en grotere kinderen.

In het Streekbos zijn allerlei soorten overwinterende vogels op zoek naar voedsel. Groepen rondzwervende staartmezen en soms met een beetje geluk goudhaantjes, de kleinste vogeltjes van Nederland. Het winterkoninkje is een echte winterzanger, zijn geschetter is met geen ander te vergelijken. En ook het pimpeltje, het ‘lieve zusje’ van de koolmees, kan er wat van. Sneeuw- of vogelgarantie kan het IVN echter niet geven… de wandeling wordt aangepast aan het weer.

Een bos in de winter hoeft niet saai te zijn want aan gezonde en dode bomen is altijd veel te zien. Wybertjesbomen, ogenbomen en bomen met behang, het is er allemaal in het grootste bos van West-Friesland. Winterzwammen zoals het Fluweelpootje  kunnen heel goed vorst verdragen en zijn net zo fraai als herfstpaddenstoelen. Groen doet goed en is dichtbij.

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website IVN West-Friesland

Details

  • Startdatum: zondag 13 januari 2013 14:00
  • Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.