Prullenbak, put of paaltje stuk? Meld vuurwerkschade!

Vuurwerkterroristen
vuurwerkschade

Medemblik – Er is weer veel vuurwerk afgestoken en sommige rotjes hebben gezorgd voor kapotte gemeentelijke eigendommen. Het herstel hiervan kost veel gemeenschapsgeld. Daarom vraagt de gemeente Medemblik aan inwoners om schades altijd te melden, dus ook schades als gevolg van vuurwerk. De gemeente gaat de schades zoveel mogelijk verhalen op de dader.

Bij het opsporen van de daders werkt de gemeente samen met het bedrijf NODR. Daarmee geven we het signaal af dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd. Wethouder Kasper Gutter: “Vorig jaar hebben we in bijna driekwart van de gemelde gevallen de schade verhaald op de dader. Dat komt neer op ruim 37.000 euro dat anders uit de gemeentekas had gekomen. Een goede zaak, maar we willen natuurlijk naar de 100 procent.”

Wat, waar en wanneer melden?

Niet alleen vuurwerkschades kunnen worden gemeld, de gemeente ontvangt graag alle meldingen van kapotte gemeentelijke eigendommen waaronder kapotte bomen, lantaarnpalen en verkeersborden. De gemeente behandelt alle meldingen vertrouwelijk en wil graag zoveel mogelijk informatie ontvangen zoals een signalement, een daderprofiel en een kenteken. De gemeente doet vervolgens zelf aangifte van de vernieling bij de politie.
Meldingen van vernieling kunnen worden gedaan via de website www.medemblik.nl>direct regelen> melding woon of leefomgeving, of telefonisch (0229) 85 60 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.